Zemlja moj dom!

Odgovore o očuvanju našeg planeta Zemlje i o tome kako i ti možeš pridonijeti da Zemlja postane ljepša i zdravija pronađi u knjigama i slikovnicama na policama naše knjižnice.

Zanimljiva pitanja i odgovori: Očuvanje Zemlje

Bi li radije išao/la veslati na rijeku ili roniti u ocean? Kad bi bio/la neka životinja na jedan dan, koju bi odabrao/la? Sva ova pitanja i još mnogo njih za promišljanje pronađi u ovoj zanimljivoj slikovnici.

Jess French: A što s otpadom

Ako nisi znao/la i svemir ima svoj otpad! Nauči što je to otpad, zbog čega je on problem i kako ga možeš riješiti.

Susanne Tommes, Thea Ros: Velika knjiga vrtlarstva

Sve o vrtlarstvu reći će ti Vlatko, simpatična krtica koja o tome zna sve. Posadi i ti nešto u svoj vrt ili lonac za cvijeće – cvijet, povrće, što ti se više sviđa. Gledaj kako raste i uživaj!

Aleksandra i Daniel Mizielinscy: Karte

Vodimo te na slikovno putovanje zemljama, morima i kulturama svijeta. U putovanju će ti pomoći slikovne karte uz pomoć kojih ćeš upoznati sve zemlje svijeta, njihove stanovnike, običaje i prirodu.

Loll Kirby: I ja mogu spasiti svijet

Kako pomoći prirodi? Evo što ti poručuje Ana: „Dovoljno je da jedna osoba pokuša. I stoga neka vas nadahnjuju djeca koju spominjemo u ovoj knjizi koja su učinila upravo to. Ne trebate čekati sutra. Vi ste snažni, važni i mudri. Krenite danas.“