Odjeli

Članovi imaju slobodan pristup sljedećim odjelima: Čitaonici, Odjelu za odrasle (s audiovizualnom zbirkom), Odjelu za djecu i mlade (s audiovizualnom zbirkom i zbirkom knjiga na engleskom jeziku, te zbirkom stručne literature za roditelje i zbirkom popularne znanosti za djecu).

Pod posebnim uvjetima članovi se mogu koristiti referentnom i zavičajnom zbirkom.

Pristup čitaonici s dnevnim tiskom je slobodan i besplatan. Čitaonica je otvorena svakim danom u jutarnjem terminu (osim nedjeljom i blagdanima) za sve građane.

Na odjelu za odrasle smješten je najveći dio fonda: beletristika, stručni naslovi, audiovizuelna zbirka i dr. Novi naslovi se redovito nabavljaju; pritom knjižnica nastoji što više izići korisnicima u susret. Većina građe posuđuje se van prostorija knjižnice, naslove koje nemamo u fondu osiguravamo putem međuknjižnične posudbe.

Uz posudbeni odjel članovi se mogu koristiti i studijskom čitaonicom s bogatom referentnom zbirkom.

Odjel za djecu i mlade mjesto je okupljanja naših mladih čitatelja. U njima prilagođenom prostoru druže se, čitaju, sudjeluju na radionicama …. Odjel osigurava veliki izbor slikovnica za sve dobne skupine, stripove za djecu, dječje enciklopedije, znanstvenu literaturu za djecu, rječnike i još mnogo toga.

U našoj knjižnici osim školske lektire djeci i mladima nudi se veliki izbor beletristike, knjiga na engleskom jeziku i AV-građe. Mladi koje zanima zabava, edukacija, fantasy i horror kod nas će se osjećati kao kod kuće. Na odjelu je smještena i literatura za roditelje.

Ne zaboravimo časopise za djecu i mlade, a sve to vrijeme na raspolaganju su im računalo i Internet.