Vještica Zloćkoslava i Djed Mraz

Posljednjom ovogodišnjom predstavom za djecu u organizaciji naše knjižnice zaključili smo uspješnu cjelogodišnju suradnju s Osnovnom školom Petar Berislavić. Kazalište Prijatelj izvelo je dvije predstave “Vještica Zloćkoslava i Djed Mraz”, i razveselilo djecu nižih razreda.

“U božićno vrijeme Djed Mraz luta svijetom i razveseljava djecu pričom i poklonima. Ponekad malo zaluta, ode na krivi kontinent, ali na kraju uvijek uspije svima donijeti radost i veselje. Ovaj put naletjet će na opasnog neprijatelja: Vješticu plemenitu Zloćkoslavu. Ona se ne zadovoljava jednim poklonom, ona hoće sve poklone koje Djed Mraz donosi dobroj djeci diljem svijeta!

Kada joj se Djed Mraz suprotstavi ona ga zaledi svojim olujnim dahom! Ali naravno, blagdanske predstave moraju završiti sretno. Zato se pojavljuje dječak Milivoj Štreber koji će imati hrabrosti suprotstaviti se Vještici i pobijediti njeno čaranje. On će ne samo osloboditi Djeda Mraza, već i Zloćkoslavu uvjeriti kako smisao Božića nije u gomilanju poklona, nego u ozračju dobrote i mira koju donosi u naša srca.”

Predstavu je režirao Hrvoje Zalar, a odglumili Karmen Sunčana Lovrić, Jan Novosel i Hrvoje Zalar.