“Bogica ili nije sramota biti siromašan”

U organizaciji naše knjižnice, a u suradnji s DV Trogir, u četvrtak 27. travnja, 120 djece trogirskih vrtića pogledalo je predstavu “Bogica ili nije sramota biti siromašan”.

“Ova predstava pokušava uputiti i naučiti djecu da je vrijednost i smisao ljudskog postojanja ipak u nečem drugom i da postoje neke stvari koje se ne mogu kupiti novcem. Nažalost, „socijalna diskriminacija“ je prisutna u svim sredinama. Mi želimo učiti djecu da prihvaćaju „drugačije“ i onda kad to „drugačiji“ ne znači ništa drugo doli da to dijete nema skupe igračke, tenisice, ili mobitele” kazao je o predstavi autor i glumac Hrvoje Zalar. Nastavak je to uspješne suradnje Gradske knjižnice i DV Trogir, koja je ovom prilikom realizirana u sklopu manifestacije “Noć knjige”.

Zahvaljujemo na suradnji djeci, tetama i ravnateljici DV Trogir, a vas pozivamo da i dalje pratite događanja koja organiziramo jer nas uskoro očekuju predstavljanje knjiga i putopisa, te još mnogo toga.  Podsjećamo sve zainteresirane da je u tijeku i natječaj za najbolju kratku priču “Priča se (p)o gradu”.