Mili moj putniče iz Dalmacije! Helene Peričić prvonagrađena priča

Predstavljena četvrta zbirka priča Priča se (p)o gradu!

U četvrtak, 13.12.2018. u 18 sati, imali smo zadovoljstvo ugostiti sudionike našeg četvrtog natječaja za najbolju kratku priču Priča se (p)o gradu i druge drage goste. Zbirku su prisutnima predstavili članovi žirija: književnica Dunja Kalilić, književni kritičar Igor Brešan i ravnateljica Knjižnice Sanda Marlais Buble.

Pobjednica četvrtog natječaja je Helena Peričić, sa pričom Mili moj putniče iz Dalmacije! Ova sveučilišna profesorica komparativne književnosti objavila je veliki broj znanstvenih knjiga te zbirki poezije, dramskih tekstova, dnevničkih zapisa i pripovjedaka, djela su joj prevedena i objavljena i u stranim izdanjima, a na našem natječaju sudjeluje već drugu godinu za redom. Drugonagrađeni Mladen Pelaić, profesor povijesti i engleskog jezika i književnosti, također je otprije poznat trogirskoj publici. Dugo mjesto osvojio je pričom Održana riječ.

Treću nagradu dijele dvije priče, a tri autora. Naime, riječ je o pričama: Jur nijedna … autora Denisa i Anite Peričić i priči 555,12 metara autorice Ane Ban. Anita je voditeljica odnosa s javnošću Gradskog muzeja Varaždin, a Denis magistar znanosti književnosti. Ana Ban je magistrirala na studiju povijesti i komunikologije u Zagrebu, a trenutačno predaje povijest u jednoj splitskoj osnovnoj školi.

Događanje je pjesmom obogatila naša najstarija klapa, Klapa Trogir, koja ove godine slavi 55 godina postojanja.

Posebno nas veseli što su svoje mjesto u zbirci pronašli i radovi naših dviju sugrađanki Ivanke Stipčić i Josipe Vukić. Još jednom zahvaljujemo svim sudionicima i svima koji su podržali ovaj jedinstven i značajan projekt za naš grad. Knjigu u izdanju Gradske knjižnice Trogir možete nabaviti u prostorijama Knjižnice.