Lutkarski igrokaz Legenda o Miljenku i Dobrili

Prvaši u knjižnici

Lutkarski igrokaz “Legenda o Miljenku i Dobrili”

Trogirske prvašiće ovog je utorka u Knjižnici razveselio lutkarski igrokaz „Legenda o Miljenku i Dobrili“ u izvedbi njihovih vršnjaka, glumaca amaterske dramske skupine „Putalj“ iz Kaštel Sućurca. Igrokaz je nastao prema istoimenoj slikovnici Maje Alfirević, o čemu je nešto više rekla sama autorica. Nakon ovog zanimljivog upoznavanja s Knjižnicom i njenim sadržajima, uručene su im i članske iskaznice. Naime i ove godine Knjižnica svim prvašima trogirskih osnovnih škola daruje besplatnu jednogodišnju članarinu. Na taj se način želi potaknuti svijest o važnosti čitanja, te učiniti knjigu što dostupnijom djeci koja tek započinju svoju avanturu čitanja i pisanja.

Mjesec hrvatske knjige 15.10. – 15.11.

Promijeni legendu i osvoji nagradu!

Povodom Dana Grada i Mjeseca hrvatske knjige pozivamo sve zainteresirane da se jave na literarni natječaj „Promijeni legendu i osvoji nagradu!“

Vaš zadatak je napisati svoju verziju trogirske legende „Bijeli cvijet“.  Legenda ne smije biti dulja od dvije kartice teksta (3000 znakova). Natječaj je otvoren do 20.10. Pet najuspješnijih radova bit će nagrađeno!

(Svoj primjerak teksta legende svi zainteresirani mogu podići u knjižnici)

„Knjiga dostupna svima“ – akcija Gradske knjižnice Trogir

Pod geslom „Knjiga dostupna svima“ Gradska knjižnica Trogir u Mjesecu hrvatske knjige upisuje umirovljenike s područja Grada Trogira po povlaštenoj cijeni. Akcija traje od 15.10. do 15.11.

U istom terminu svi prvašići iz obje trogirske osnovne škole bit će besplatno učlanjeni u Knjižnicu na godinu dana. Školarci će Knjižnicu posjetiti organizirano, u pratnji svojih učiteljica. Uz ova, organizirali smo i brojna druga događanja, o čemu ćemo vas obavještavati na našim stranicama.