MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2021.

Današnjim danom ušli smo u još jedan Mjesec hrvatske knjige. Riječ je o manifestaciji koja jednom godišnje okuplja pisce, nakladnike, knjižnice, njihove čitatelje i sve ljubitelje knjige, te kroz bogat kulturni program promovira knjigu i pisanu riječ.

Tako i Gradska knjižnica Trogir u razdoblju od 15.10. do 15.11.2021. za svoje korisnike i sve zainteresirane organizira niz zanimljivih događanja. Spomenimo ponajprije dvije, već tradicionalne, akcije: besplatan upis svih prvaša trogirskih osnovnih škola te povlašten upis umirovljenika. Prvašima je posjet Knjižnici idealna prilika za upoznavanje s njenim sadržajima i mogućnostima koje nudi. Ujedno im je besplatno omogućen pristup knjizi u trenutku dok se većina njih tek upoznaje s knjigom i čitanjem. Pri obilasku knjižnice osigurano im je stručno vodstvo i prigodni program. Oni zaboravljivi među nama iskoristit će prigodu i 11.11. na Dan hrvatskih knjižnica vratiti knjige bez naplate zakasnine.

Od 18.10. Knjižnica poziva sve one koji imaju zanimljive video uratke na temu knjige da se jave na natječaj „Knjiga je čarolija“. Najzanimljiviji će biti objavljeni i nagrađeni. 19.10. u Knjižnici gostuje dječja spisateljica Andrea Debak, koja će djeci predstaviti slikovnicu „Kako je jabuka otkrila proljeće“. Radove koje će polaznici izraditi na radionici mogu se razgledati od 21.10.

Ništa manje zanimljiv nije ni ciklus radionica kreativnog pisanja Nataše Jukić, pod nazivom „I ja želim pisati“. Prijave su u tijeku. Od 29.10. posjetite još jednu izložbu mladih čitatelja pod nazivom „Čarobni svijet bajki“.

U Mjesecu knjige Trogirani slave i Dan grada. Knjižnica će ga obilježiti promocijama knjiga i gostovanjima renomiranih autora. Program će 03.11. otvoriti Jasen Boko, gostovanjem na kojem će predstaviti svoju novu knjigu „Život i smrt uz svetu rijeku“. Slijedi promocija najnovije zbirke „PRIČA SE (P)O GRADU 6 I 7“ koja ove godine izlazi kao dvobroj, a rezultat je 6. i 7. natječaja Knjižnice za najbolju kratku priču. Promocija i dodjela nagrada održat će se 08.11. Slijedi predstavljanje najnovije knjige Marine Vujčić „Stolareva kći“, koja će se svojim Trogiranima  predstaviti 10.11. Za kraj  Mjeseca hrvatske knjige trogirsku publiku očekuje još jedna promocija. 15.11. Mjesec hrvatske knjige u Trogiru zatvorit će Andrea Debak s promocijom bajke „Lota i kralj“.