Ples u dvorištu Marije Rakić Mimice u utorak, 19. veljače u 18.00 sati

Pozivamo vas u utorak, 19. veljače u 18.00 sati, na predstavljanje knjige “Ples u dvorištu” autorice Marije Rakić Mimice.

“Ples u dvorištu” naslov je zbirke priča kojom je Marija Rakić Mimica osvojila književnu nagradu Prozak, a govori o životu Dalmacije koja živi svakodnevni život izložena neminovnim promjenama, stoga su njezini likovi samohrana majka koja otkriva neizlječivu bolest ili pak dijete s poteškoćama u razvoju.

Junakinje i junaci ovih priča stoga uglavnom jesu ljudi sa rubova, onih prekarnih i posttranzicijskih graničnih prostora, čiji životi su somnabulna šetnja po trnju. U tom smislu, priče iz knjige “Ples u dvorištu” kao da doslovce slijede onu Tolstojevu misao o nesretnim porodicama, jer je svaka od priča Marije Rakić Mimica u ovoj knjizi raskopavanje porodičnog mraka i nesreće. Ali, također, i nastojanje da se sa njom živi, da se ona prihvati kao normalnost koja je neizbježna.

Marija Rakić Mimica je profesorica hrvatskog jezika i književnosti. Prozu je objavljivala u mnogim časopisima i na portalima – Zarezu, Večernjem listu, Ulaznici, Književnoj riječi, Sarajevskim sveskama te u zbornicima Gornjogradskog festivala i Broda kulture.

 

Veselimo se vašem dolasku.

Ulaz je slobodan.